31 Portonovo >> Santiago de Compostela – Galicië

Een korte rit slechts 82 km. Om 11 uur aangekomen op camping as Cancelas in Santiago. Na inschrijven en caravan om een plaats gezet en de auto ernaast. Met een half uur gaan we te voet naar het historische centrum naar de kathedraal met Sint Jacob. Het is zoeken hoe en waar een en ander staat. Uiteindelijk vinden we de kathedraal. Snel erop af om kaartjes te kopen???? Maar na een securiteit check mogen we naar binnen. Het valt tegen wat we zien. Alles staat achter schermen en het hoofdaltaar staat in de steigers. Het touw voor het immense wierookvat hangt wel in het zicht. Het wierookvat zelf is half zichtbaar achter de steiger. Er staat een rij mensen achter het altaar maar een kleine ingang naar beneden is vrij toegankelijk daar gaan we in. Onderin een kleine bidbank en een prachtig wit metalen kistje met relikwieën van Sint Jacob. Daarna lopen we de crypte uit. Daar zien we waarvoor de mensen in de rij staan. We sluiten aan en een kwartier later klimmen we naar binnen en kamen achter Sint Jacob uit. Op z’n rug de schelp, de hele rug glimt van de vele handen die er langs gaan ook de onze.

82 km

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *